een klare kijk

Bemiddeling

Een conflict kan veel spanningen, verdriet, boosheid, frustratie en afstand teweegbrengen. Het heeft impact op jezelf en je omgeving en als betrokkene wordt je vaak verblind en ben je overtuigd door je eigen standpunten, die je graag wil staven en onderbouwen.

 

Desondanks alles wat mensen kan verdelen is er iets universeel dat ons verbindt, namelijk onze behoeften en verlangens die we hebben.

Als je er samen niet meer uitgeraakt en verdere escalatie wenst te voorkomen, kan je de hulp van een bemiddelaar inroepen. De fundamentele voorwaarden zijn neutraliteit, vrijwilligheid, vertrouwelijkheid en veiligheid gedurende het hele proces.

Als bemiddelaar wil ik jullie graag een kader en ruimte bieden zodat hetgene ‘wat wil gezegd worden kan gezegd worden, en wat wil gehoord worden kan gehoord worden’, op een constructieve en verbindende manier.

Het voordeel is dat je onder begeleiding als betrokken partijen zelf met elkaar aan de slag gaat. Op die manier worden oplossingen of afspraken meer gedragen en zijn ze veel duurzamer en meer gefundeerd.

Contacteer Sofie

Organisaties

Als bemiddelaar in Sociale Zaken ga ik aan de slag binnen de werkcontext tussen individuen of in team. Wenst u meer informatie over mijn werkwijze of denkt u dat ik iets voor u kan betekenen, neem dan gerust vrijblijvend contact op.